A 27-a saptamana de sarcina – Saptamana 27 de sarcina, poze si video

By carmen - joi Dec 13, 5:30 pm

Simptome si schimbari fizice ce au loc in corpul tau in a 27-a saptamana de sarcina.

Starile de oboseala sunt cele mai comune simptome in aceasta perioada, gravida continua sa castige kilograme in plus. Uterul se extinde si exercita o presiune mai mare pe celelalte organe. Se pot simti contractii, uterul se pregateste pentru o nastere naturala. In cazul in care acestea sunt regulate si dureroase trebuie consultat medicul. Viitoarea mamica are nevoie de odihna, eliminarea factorilor de stres si evitarea muncii care necesita efort fizic.

De asemenea durerile de spate sunt mai accentuate, uterul in crestere schimba centrul de echilibru. Nevoia de urinare este frecventa. Se recomanda golirea completa a vezicii, consumul de multe lichide pentru a evita o infectie a tractului urinar. Hidratarea corespunzatoare a mamei este foarte importanta mai ales ca bebelusul este insetat continuu. Apa transporta nutrientii in corpul mamei si al fatului in crestere, elimina produsii de metabolism ai mamei si ai copilului, mentine temperatura corpului, ajuta la prevenirea constipatiei si umflare.

Mainile si picioarele sunt usor umflate din cauza sangelui suplimentar si a presiunii pe care uterul o exercita asupra corpului. Umflarea extrema poate fi semn de pre-eclampsie si trebuie consultat medicul.

Alte simptome pe care femeia le poate experimenta in aceasta perioada pot si constipatie, flatulenta, balonare, arsuri la stomac, ameteli, stari de lesin, congestie nazala.

Aceste simtome de sarcina nu sunt obligatorii, variaza de la o femeie la alta, experienta sarcinii este un eveniment particular pentru fiecare.

Ce se intampla cu copilul in a 27-a saptamana de sarcina

In aceasta saptamana, fatul este viabil dar foarte fragil, greutatea este de 870 g si are 37 cm lungime. Plamanii vor ajunge la maturitate in doua luni. In cazul in care copilul se naste acum, el va trebui hranit cu ajutorul unei sonde, ventilat artificial si este deosebit la vulnerabil la infectii. Cu toate acestea sansele de supravietuire sunt de sunt de mari, de 85%.

Creierul continua sa se dezvolte si sa se maturizeze, teaca de mielina care acopera fibrele nervoase este prezenta. Teaca are rol izolator si faciliteaza fluxul de informatii, procesul de formare va continua pana aproape de adolescenta. Miscarile sunt mai coordonate, misca degetele si mainile, misca cordonul ombilical, isi poate suge degetul. Suptul degetului calmeaza copilul dar in acelasi timp consolideaza muschii maxilarului, se pregateste pentru alaptare.

Sughiturile sunt din ce in ce mai frecvente, este emotionant faptul ca recunoaste sunetul vocii mamei, care va fi foarte important pentru copil dupa nastere.

Are propriul lui program de veghe care alterneaza cu orele de somn chiar daca, de multe ori acest program nu coincide cu cel al mamei. Intre timp, copilului ii este bine in micul lui cuib, care ii va fi din ce in ce mai mic.

Raspunde

Facebook

Twitter

Google Plus

Sarcina pe saptamani cu poze si video - Urmareste evolutia sarcinii tale saptamana de saptamana.